Тя с недоверие примигва,
изпита от отровен дъжд,
държи ви под око и "Стига!"
отсича с изговор присъщ.
На всеки покер наблюдател
в захлас, от шумния балкон
ще ръкопляска окончателно
след тез задали първи тон.
Радетели на каузи нови,
гаранти на добри мечти,
тълпата вечно е готова
в забрава да ви потопи!
Родила новите спасители,
за наказание скандира
на старите си поробители,
заклела се да ги издирва.
На вид наивна само, дреме,
и да разбира си мълчи
решена всичко да си вземе
когато всичко се смени.
И знайте го, че изтезавана
на кръст на всички правила,
каквото и със вас да стане
ще гледа с тъмни очила!
© Диди Генова All rights reserved.