Каква порода! “Селски бабаит”!
Най-първият левент е на мегдана!
Едва ли ще изчезне като вид,
дори незнаен вирус да го хване.
Екскурзийка сега? Защо пък не!
В Италия, на път за Барселона.
Светът да знай – един смелчак поне
нанякъде Михаля е подгонил.
С пращящ имунитет на расов бик
се слави нашето балканско чадо.
Била е епидемията в пик?!
Защо да мисли баба или дядо...
И рицар същи, вече заразен,
той горд се връща в милата Родина,
ще кашля покрай тебе, върху мен –
на длъж и шир край всички ще премине.
Но някак ми се иска все да знам,
(въпросът ми е мъничко безочлив),
геройски ходейки насам-натам,
защо в Ухан най-първо не отскочи?
© Петя Павлова All rights reserved.