Отиде си
Отиде си - не каза сбогом;
не ме погали със ръка
и сякаш нещо като огън
опари моята душа.
Отиде си - не ме погледна;
с очи не ме окуражи
и болка ми сърцето стегна,
и още в клещи го държи.
Отиде си - дали го исках
не ме попита ти дори.
Сълзите си в очите стисках
дано... - по малко да боли!
© Владимир Минков All rights reserved.