Когато по росата стъпваш
дали си спомняш за очите ми -
дъжда от тях пристъпва,
изсипва се в нозете ти...
На сянка щом се подслониш
в прегръдката на някое дърво -
дали за моите ръце си спомняш -
за слънце, и за вятър във едно...
Сред топлите завивки на съня
студено ли ти е от спомена -
докоснал се веднъж до любовта
как дишаш, от самота отровен...
Сто пъти отивах и се връщах
при теб, при болката, копнежа...
Душата изгоря... Тя беше къщата,
в която обичта отглеждах...
© АСИ All rights reserved.