Сърцето ми линее, за беда.
И все се храня с някакви видения.
От жажда гина, газейки вода.
Очаквам тайни знаци и знамения.
Дъска за шах е този мой живот.
Не ще пожертвам пешка за царица.
Но никой не подсказва верен ход...
Днес царят е фалшив. И нямам рицар.
Какво ще ми се случи? Не, не знам...
Дълбоко в мен е тихо, страшно, празно.
Светът ми е необратимо сам.
А чувствата тъмнеят безобразно.
Търпя и се надявам! Някой ден
ще се взриви пак вакуумът в мене.
До някого, от Бога отреден,
душата ми ще спре новородена.
© Нина Чилиянска All rights reserved.