Нали съм малоумен, ума ми не побира
как се пренесе Троя у сайта на баира.
По бойните полета насочват се мортири
и на език книжовен се вдигат яко гири.
Писатели, поети косите си “фризират”,
с метафори и думи очите си издират,
и куцо, и сакато е грабнало секира -
май масова психоза задълго се формира.
И форумът се пълни, направо язовир е -
от мнения и страсти буквално се раздира.
Трагично или бойко подрънква всяка лира,
що творчество, що нещо бълбука и извира!
Елена се е скрила и в сълзите намира
утеха, че богини гъ..ца ù съдират.
Пък те за слава женска съвсем не претендират,
а верни на Пегаса, въртят с замах рапири.
И воините дръзки от нищо се не спират,
оръжията дрънкат, кръвта се не изпира...
Най-гадното е, братя, че нийде няма бира!
И страх ме е, колеги, че май ще се умира
от жажда сред потока или от харакири
на самурая-сървър... та тъй да дойде мира.
Но може пък и друго – щом звънне мойта лира,
немедленно със указ певеца да натирят...
Записал: Н. Стефанова
© Нелиса All rights reserved.
Сиси, не се учудвам - напоследък аз само това правя - изненадвам и другите, и себе си явно палавникът Меркурий се е разшетал из хороскопа ми