I. Мома Калинка
Не е една мома само
(с хитринките си) Калинка,
а мома и половинка!
II. Нов фолк
(по Славейковски мотив)
Стройна се Калина вие (-ше),
додето от Еврофондовете
си свие (-ше).
III. Присадка
Понеже Калинка калинка е,
сиреч, - с крилца слаби,
та от Еврофондовете окраденото
връз тях да метне,
разпореди да ѝ се присадят спешно
криле самолетни.
IV. " Назад, назад, моме Калино!"
(по фолклорен мотив)
Тази неомома
и от фолклорната по-инат
се оказа.
Колкото по ѝ викат: "Назад!",
толкова (с диплома - фалшификат)
по-напред
... се тика.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.