и къде
и защо
се изсипаха
тези празни
пулверизатори
нежност
в калейдоскоп
с кръвта да се сливат
да обагрят
сякаш
несъвместимостта
на
мостовете
и на топлото
от слънцето
се ражда
животворния
пулс
на очакването
на плахия
полъх
лицемерно
поливан
с мъгла
стъкмено отминат
почти неразровен
отекнал
завършек
под номер
под суша
по спомен
за блясък
в очи без поглед
без отстояния
в очи несънуващи
без мисъл
без корен
© Геновева Христова All rights reserved.
Признавам си каква слабост са ми стиховете ти, а с този...ще замълча...
"...стъкмено отминат
почти неразровен
отекнал
завършек
под номер
под суша
по спомен
за блясък
в очи без поглед
без отстояния
в очи несънуващи
без мисъл
без корен"
Много ми хареса, много!