Приятели чудесни, аз всекиго от вас
втъкавам в свойте песни - наум или на глас.
Какво е кратък спомен, усмивка или жест?
И онзи миг преломен, след който няма "днес"...
Какво са всички думи без вашия живот?
Отлитнахте безшумно с небесния пилот...
Оплакахме ви. Мъртви. Но живи сте сред нас!
И нека си похъркват онези на Парнас!...
... Отвъдното отсява поетите добри...
Не вярваш ли?... Тогава иди и провери...
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.