Овчарят стадото пасе,
пази го той от вълци хищни,
доволни са от туй хората овце,
без да знаят за подлости скришни.
Жертвен ден за някои иде,
с лъжливи обещания ги мамят,
затуй овцата не види,
че на заколение я канят.
© Георги All rights reserved.