Падаща звезда
Лято. Хижа. Поляна. Покой.
Под звездите,
хванати за ръце - тя и той.
Гледат към
галактики далечни…
Тихо шепнат за любовта си
и за истините от живота -
простички и вечни.
В този момент от небето
светла диря остави
паднала звезда…
В душите им нещо трепна,
вълнение и двамата ги
завладя.
За миг решиха, според
поверието стародавно,
че трябва да
си пожелаят нещо…
Казаха си го
двамата наум:
да са до края заедно
и да се обичат
силно и горещо.
Звездата падаше надолу,
но усети отправения
към нея зов…
Преди да се
разбие на земята,
тя благослови
тяхната любов.
15.11.2022 г.
© Валентин Кабакчиев All rights reserved.