Падат тихо листата...
Падат тихо листата,
стелят шарен килим.
Меко е под краката...
Хайде да повървим!
Да вървим там, където
зад стеблата - стебла
следват стройни дървета
през долòве, билà.
Там нататък, където
тича бистър поток
и наднича небето
с модросиньо око...
Там се стелят листата...
Искаш да продължим?
Меко стъпват краката
в ноемврийски килим.
© Даниела Тодорова All rights reserved.