Витлеем отдавна забрави свойта звезда,
забрави също и своя спасител...
В града на слепците вечността няма цвят,
само дъх на безбрежна пустиня.
Прогледни в нощта, ще намерим оазис на времето.
Вавилон, загърнат в свойта самота,
отдавна ридае на прага на времето.
За провалилите се в стремежа към бога,
надеждата два пъти на кръста умира...
Слизай от кулата и нека търсиме рая.
Театърът за живота на земята
семената на черните рози в плъттта на Содома пося
и сред греховете на Гомор те разцъфтяха.
Два мъртви близнака бродят пепелища в съня,
забий кръста в тях и ми подари една роза...
В очите на мрака само лунният изгрев
ти напомня, че пак си изгубил себе си
във войната със мъртвия ден.
Отведи само зимата от града на глупците
и всичките примки около сърца на поети.
Изгубена в един от сънищата на Бога,
аз търся моя Пайп Пийпър само в една светла каторга...
© Евелин Маринова All rights reserved.