Nov 18, 2010, 10:34 PM

Памук 

  Poetry » Love
617 0 3

 

Въздухът е натежал от влага.

Чувствам се като в пакет памук.

Оглеждам се втренчено и се ослушвам

за всеки приближаващ звук…

 

Нищичко не виждам,

дори не знам защо съм тук.

Не мога да открия смисъл

в този примамлив житейски памук...

 

Колко мек е и е топъл,

някак пухкав, плътен и… сив.

Какавидно пашкулест е даже,

но аз се чувствам завит…

 

И така до другото пробуждане

на тъмнината околна напук…

пак ще кажа спокойно:

“Мен ме има, аз съм тук…”

© Яни All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??