Mar 18, 2011, 12:16 PM

Панагюрище 

  Poetry
845 0 2

ПАНАГЮРИЩЕ

 

Панагюрище се то зове.

С какво да се гордее има:

достойни, смели синове

и горда българска княгиня.

 

Съгражданка съм аз на Райна

и в този град съм се родила.

С историята му преславна

сърцето съм си закърмила.

 

Оборище и Луда Яна,

площадът с паметника горд -

на тях аз вярна ще остана,

на моя мил и смел народ!

 

Гордея се със тебе, Райна!

На тебе искам да приличам!

Със обич чиста, всеотдайна

Родината си да обичам!

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво, Ани! Имаш пълно право да се гордееш със своя град и с неговите родолюбиви люде!
  • Много любим град.
Random works
: ??:??