В най-бедните квартали
прозренията парят!
Гладът е диво куче -
оглозгва всеки случай.
От костите на дните
се правят кастанети...
Умът се заглушава.
Червата вдигат врява!
Тук хлябът недостига,
но думите са вино!
Пиянството е дрога.
Дозирането - строго!
Използва се при сметка
на мозъчните клетки.
Блазе му - на глупака!
Комари не го хапят...
Те,хитрите,налитат
на този,който пита:
- Защо живеем трудно
и времето си губим?
От яростните вопли
в тълпата тръгва ропот...
Вълните на протеста
позиции разместват!
В най-бедните квартали
прозренията парят -
за каузата в спора
на Богове и Хора!
© Маргарита Петрова All rights reserved.