Парламентарен спорт–
ултрасензационен,
депутатите български изобретиха:
състезават се вече
не по физически сблъсъци,
ругателски речи и псуване,
а цивилизовано-тихо,
по ... надплюване!
Сиреч, кой депутат ще изстреля
(като в мишена)
от партийната си трибунка,
на залата чак до последния ред,
най-звучната и пенеста плюнка
в лицето на свой опонент,
от срам без да трепне.
А тя-Плюнката,
като позорно клеймо,
на плюещия по челото
завинаги да залепне.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.