Партия шах
С моята нежна душа днес играем шах.
Не че мога, но фигури местя!
Трудна партия - вчера обхвана ме страх.
Днес броя си бодливото ресто...
Знае нежната всичко най-важно за мен
и не пита, когато ме мъчи!
Под предлог, че това ми е нужно, та ден
да не мине, без нещо да уча!
Инквизитор от класа най-висша е тя!
И с усмивка ми гледа сеира.
Пробвах стари, добри номера да въртя,
но на всички колая намира!
Не признава ни мързел, ни болест, ни стон –
просто чака ме кротко и мило...
и превръща живота ми в нощен купон
на общуване с висшите сили!
Затова и в атака минавам без страх.
(Май Царицата хитро се смее!)
Ако мога поне да я бия на шах,
току виж да поспя ще успея...!
© Нелиса All rights reserved.