Когато виолетов мрак се спусне
в прегръдките на девствена гора
и в порив виолетов се отпусне
поредна виолетова искра,
когато виолетово мастило
изпълни виолетово писмо,
ти, броднице неустоима,
с далечен виолетов зов,
сама във виолетовата нощ
ще търсиш виолетова любов,
изпълнена с безкрайна мощ.
Дали обаче ще намериш
любов със виолетов цвят,
или в поредица от изневери
сервираш шах и после мат.
© Димитър Станчев All rights reserved.
Талантливо!!!