Много е тъжна, много,
тази пастелна идилия –
капки залязващ огън
в хлъзгави петолиния,
хладно дъждовно стакато
скрито под облачен хребет,
гребнато в шепа от вятър,
хукнал в прозрачно кресчендо.
Много е тъжно, много,
как се топят цветовете –
литнали късчета сбогом
в сиви порои разлети.
Тъжен е. Много е тъжен
тънкият наниз на ято,
който за облак ще върже
син отпечатък от лято...
© Христина Мачикян All rights reserved.