Мама патка със децата
тръгна бързо към реката,
като влакче наредени,
жълти патета засмени.
Тръгнали са на разходка
да поплуват, но без лодка.
Червейчета да си търсят -
виж ги само, колко бързат!
Жълти пухчета вървят
и главиците въртят.
А наперената мама
води четата голяма
да ги къпи във реката
да играят във водата.
Но, смрачи се изведнъж
и заплиска силен дъжд,
разпиляха се децата,
пръснаха се из гората.
Мама патка изумена
се разплака ужасена.
Но набързо ги събра
и във къщи ги прибра.
© Валка All rights reserved.
Благодаря ви!!!