От пепелищата, майка България,
не веднъж и дваж се възцари,
родина свята, дори Византия
пред паметта глава склони.
Кръв лъвска, буйна притежават,
героите на моето Отечество,
в борби за свобода се те сражават,
за пример, пред туй човечество!
Със вяра, силен разум се пробужда
и нека зло не ни спохожда.
Врагът ни туй дорде прозре,
победният ни дух не ще умре!
© Виктория Тасева All rights reserved.