Недей убива паячето!
Виж, как те гледа тъжно!
Нима виновно е невинното,
живеейки във тази къща?!
И в крайчето на някое ъгълче
плете си тъй небрежно легълцето.
Виж, пръстчетата му прекрасни...
Направиха ли нещо грешно?
Недей да взимаш чехъла
и с трясък да отнемаш днес
живота му!
Той вплел е мънички надежди...
Потърси ги там в леглото му!
А то горкото, бедното...
все мечтае да прилича на човек.
Но беше ли...не би те стъпкал с чехъл
характерът му благ и мек!
© Цветето Б. All rights reserved.