В сърцето, паяк,
на лице, усмивка,
човекът - валяк,
не дава... само иска...
Със другите, учтив,
на парти режисирано,
изглежда като жив,
но зомби е гримирано...
От чувства е лишен
(а как ги имитира...)
Така е устроен,
и ниша си намира.
Оттам, като в бърлога
на звяр стои и дебне...
И няма страх от Бога -
Дори богат... е беден...
Различен, но се слива
във общия ни цвят -
Лицето си прикрива,
и личния си свят.
Той пълен е със бурени
и скелети разложени,
със демони озъбени,
и окървавени ножове...
*****
Паяк в сърцето,
душата в изгнание,
грим на лицето,
не човек... а създание...
10.09.2014. - 11.09.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря ти за коментара.