ПАЗАЧЪТ НА ЛАВИНАТА
Има в планината странен знак
Той ни призовава към безмълвие
Всякога - по светло и във мрак
Свети с най-тревожното усърдие
Страшно е тук трябва да мълча
Винаги през цялата година
Иначе ще тръгне от върха
Бялата убиваща лавина
Има и в сърцата върхове
С топли и застинали лавини
Трябва да мълчим със часове
Думата докато ги отмине
Страшно е от думичка една
Може катастрофа да настъпи
По върха се учих да мълча
За да пазя към сърцето пътя
© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор All rights reserved.
А ако успеем да се покачим на върха и да викнем...че да сринем всички лавини!? Тогава обаче можем да навредим на друг пътник, който е по-назад в пътя си .
"Рой /неизказани/ неща", нали
А в песен ако се появи, ще бутне ли лавината ?