Sep 20, 2014, 10:23 AM

Печатно или в ръкопис 

  Poetry » Other
313 0 2

Унукът ми цял ден ме пита 
и проявява интерес,
макар че думите преплита,
напира да се учи днес.

Той буквичките вече учи,
въоръжен със химикал,
и драска той където случи,
от мъничък е взел и дал.

И кара всеки да му пише,
печатно или в ръкопис.
И все по буквите въздиша,
преписва ги от лист на лист.

Той кара четири години,
но иска дял от този свят...
Под мишницата е с две дини,
товари се от много млад!

Той истински на мен прилича!
И аз сам буквите открих!
Без даскал буквите засричах,
и нови светове  открих...

Той има хъса, интереса,
и мисля туй, че е добре.
И лесно ще се справи с стреса,
в науката да заоре.

За него вече съм спокоен,
той иска да върви напред,
да стане гражданин  достоен,
нещата му да са наред!

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А дано!
  • "Той кара четири години,
    но иска дял от този свят...
    Под мишницата е с две дини,
    товари се от много млад!"
    Симпатяга - юначага!
    Харесах! Поздрави на внука и на дядото!
Random works
: ??:??