Пенсионерска покана.
О-о-о! Заповядайте, елате ни на гости!
Ще ви очакваме привечер,
по време на Велики пости.
Ще си изтупаме голям купон,
в добрия тон
на Християнския Канон!
Е, няма да запеем. Загубихме си вече
гласовете.
Да се завихрим в танц не можем,
имаме проблеми в коленете.
С ретро-ревю на овехтели
дрешки и чепици,
за подмладяване ще пием зелева чорба
и ще си замезваме със диетични трици...
Ще ви покажеме от младите години
по някоя реликва,
а преди раздялата ще ви почерпим
със печена тиква...
Сега не е като годините предишни!
Постите ни вече са ЦЕЛОГОДИШНИ!
Така ще е! След толкова хвалби
и разнообразие от "СОЦИАЛИЗМИ",
навлезохме във НОВИ КАТАКЛИЗМИ...
© Петър Петров All rights reserved.