Пеперуди ли сме?! Пеперуди!
Търпеливо, без злост, в непринуда
пъстрота за крилете събираме -
в полет и без страх от умиране.
Хули, жлъч, неприязън преглъщаме,
в нежни ласки и в прелест пулсираме.
Метаморфозата своя прегръщаме,
в нощните пеперуди се взираме.
Жалко, но някои не ще полетят!
Завинаги в пашкулите остават -
себични... мислено кръжат,
криле си на безценица продават.
Пеперуди ли сме?! Пеперуди!
Седемцветна дъга ни обгръща.
Пеперуди ли сме? Пеперуди!
С благодарност светът ни прегръща.
© Златка Чардакова All rights reserved.
Благодаря ти!