Една жена в леглото стене,
устни и́ напукани от жажда.
Започва се обратното броене,
нов живот на този свят се ражда.
Една жена... едно сърце,
една любов като вселена.
Две нежни - ласкави ръце,
поемат го с усмивка уморена.
Една жена, сред радост и неволи,
косата и́ е вече побеляла.
Детето възмъжа, а тя – защо ли,
над него бди, за него би умряла.
Една жена и шепа пръст,
детето и́ отдавна е голямо,
стои пред дървения кръст,
и се прощава... Сбогом Мамо!
.......................................................
Една жена в леглото стене,
една Богиня с тленно тяло,
едно дете се ражда, в ново време,
и всичко почва от начало.
“Перпетуум мобиле“...
Авт. Весо: 20.12.2019г.
В навечерието на Рождество Христово,
коледен подарък за всички майки.
Вечният двигател на живота.
© Веселин Христов All rights reserved.