Песен Нова
Чуйте, прочетете мислите, препоръките,
Свързани с делата на Леснич, на Лесничея.
С предложение Заедно да действаме,
Да ни се роди чрез Песента нова,
Нов щастлив човек на Земята.
И затова - нека заобичат хората Земята!
Да ходят боси - всеки ден, предлагам.
Нека не много силно да служат на стомаха,
Ядене едно - ще бъде пак добре - през ден.
С Вода студена - да се обливат ежедневно!
Реките да обичат, горските пътеки,
Бурени и тръните по тях - да чистят смело.
Боговете с веселие да славят!
Духовете на боговете в Съзвездията чакат
Да вземем отреденото ни щастие.
В Мечката Голяма - главен бог е Род,
След него е Сварог - Синът-Ковач.
А на Земята се Велес намира,
В Земята - сред корените обитава,
В горите той бор е, и ясен, и смърч,
Във Войната - Танк непробиваем.
В полята Пелин и тютюн е Велес,
В селото Бик и крава е той,
В градовете - Влак, в планините Мечка,
Велес е Солта на живота в трите свята!
А до Велес живее кой, - Лесничея
Свои пътеки има си той, - чисти ги смело.
За хората и боговете-братя мисли, пее и прославя,
Щастието Ново с дух и сила определя.
Амулети изготвя Лесничея.
Изследвания в Науките осъществява.
Текстове полезни от руски превежда.
Домовете наглежда и в ред ги привежда.
През лятото Слънцето господства,
През зимата - Студа.
Но да се прави нещо - винаги може.
Делата - далеч - скуката и пустотата гонят.
Ако някой иска от вас да тъжите Само,
Не е правилно това.
И ако някой иска да се усмихвате само,
Не давайте Съгласието свое!
Не вярвайте на умствените строги планове,
Сега го мислите Едно, утре то Друго излиза.
Щом не ви заробва, а Свобода ви носи,
Приемете го - Новото вие!
На Енергиите - да текат свободно давай ти,
Иска някой нещо от тебе, дай му поне малко!
Почитаем господин ще бъдеш ти тогава,
И нужното в нужен момент ще ти идва само.
Колективният разум почитай,
От хора-елементи Разни състои се Той.
Ще мислиш успешно, защитен ще бъдеш,
Да се наречеш Другар ще придобиеш право.
***
Ще разцъфтят градини нови,
И Сгради нови ще изникнат.
На мястото на развалините
Животът с Напев нов ще изградим
Л.В.
Ура
© Леснич Велесов All rights reserved.