Поздрав за всички именници!
ПЕСЕН ЗА РИБАРЯ
Сега ще ви разкажа за рибаря,
за тежкия му нерадостен живот.
Един живот осеян с много мъка,
един живот изстрадан с много пот.
Отплувал той със лодка във морето,
но буря го засреща изведнъж,
тогава те изправят се насреща,
талази бесни срещу един мъж.
А свечерява се, гърми и стене,
вълните с грохот удрят се в прибоя,
дали е жив, дали ще се завърне,
или е там на дъното в покоя?
Разсъмва се морето уморено,
на хоризонта точица една,
с напукани ръце, с лице засмено
той носи на децата си храна.
Така живей от векове рибаря,
всеки ден надхитряйки смъртта
и всичко туй отново се повтаря,
за вас и всички чули песента.
Весо: 18.06.2015г.
© Веселин Христов All rights reserved.