Петдесет години! Какво ли значат?
Понявга смеят се, понявга плачат,
понявга гледат те с очи сурови,
тежат понякога като олово.
Петдесет години - разделно време,
как литват бързо дявол да го вземе,
пет пръста в шепа, подире слагаш нула,
половина век... една житейска кула!
Петдесет години - те знаят всичко!
И две и двеста знаят, посока, път и час,
не падат духом и не лазят ничком,
от раз отсичат - все още има хляб във нас!
Петдесет години... и идва втора младост,
вълшебно време, с куп сезони чудни,
със изгреви по детски и залези до старост,
със хиляди утра и вечерите лунни.
Петдесет години! Какво ли значат?
Напред вървят, назад - ех, нямат ход,
днес смеят се, а утре с болка крачат
в частицата, наречена живот!
© Красимир Трифонов All rights reserved.