Лято гнездѝ на септември в сърцето.
но измамна е тяхната късна любов.
Обич с отсрочка или кратка забежка?
Лято циганско е, пети сезон!
В него бушуват в страстно кресчендо
червен, оранжев и жълт дюлев цвят.
Свири тънкострунно вятър в небето
прощално пианисимо над целия свят.
Близо до корена листа са постлани…
Боже Господи, каква красота!
Надиплени черги пъстротъкани,
загърнали топло до пролетта семена.
Лъч от бездънната делва небесна
по cпиpaлa златиста между клонака,
есен приспива с последната песен
двамата влюбени – септември и лято.
Лято в септември! Любовта им отива,
загърбила вечния природен закон.
В ласка закъсняла дните се свиват…
Лятото циганско е пети сезон!
© Даниела Виткова All rights reserved.