Пианист
На тавана, тихо и прашно,
паяжини... ах, колко е страшно...
Сгушено, старо пиано,
затихнало... слънце не видяно...
Клавишите... о, зашумяха,
ох, чак събуди се шкафа, я виж!...
Как мишленце сиво лудува,
с краченце по бял, черен клавиш...
© Елена Калчева All rights reserved.