Пиано, създаващо любов
(на една приятелка)
Една душа, красива и щедра
въздъхна и смело засвири:
нотите сама композира-
и следва просто пътя си-
мелодията им небето завладява
земята издига се и полита
клавишите воюват истински
за значимото и смисъла в живота...
Болките в сърцето - радостта запомниха
и така останаха щастливи сълзите
във нейните очи и във вечността...!
Смирено и чувствено ”благодаря” тя изпя
на света, за това което може да изпитва-
че може да живее и да обича безусловно,
затова, че бурята учи я на воля и сражение
срещу несправедливостите и страховете...!
И когато
духът и вечен обикаля с вятъра всички души
и с надежда и вяра дарява ги неспирно...
аз мълча и вярвам в невъзможното,
както в това, че една душа и едно пиано
любов създават
и на идеала показват
какво е да обичаш истински...
„Ще те обичам!", слуша тя сърцето...!
© Лили Вълчева All rights reserved.