Ей,що саги преживях!
Даже и в казарма бях...
Живота-хубав, но и лош-
изкарах в бедност и разкош.
Имах срещи с чукундури.
Житейски блъскаха ме бури.
За жените да приказвам?
Глава да ме боли...Отказвам!
Да, мачкал ме е мен живота!
Но, не съм и идиота!
Винаги съм бил курназ
и натискал пълна газ.
А сега, когато вече
началото от мен далеч е,
краят бързо ме настига,
няма как да кажа:,Стига!"
Аз ,все пак, държа асото...
Може би, а и защото
бил съм в своята стихия,
с Бог амброзия ще пия!
© Георги Янков All rights reserved.