Поканих си гости...
На пир!
На масата сложих душата си -
разкъсвана дълго... безспир,
ще бъде блюдо първо - салатата!
Панирах на хапки мечтите си,
уморена след тях все да тичам -
наредих ги на всички в чиниите,
на блюдо второ съвсем им приличат!
За основно - сготвих сърцето
и без това е прекалено голямо -
щом в него има още място, където
да се трупат любов и измама.
За гарнитура - сложих лъчите,
дето в нощите дават ми трепети
и без това са ми много, горките...
Нека ги хапнат в блюдата си трети!
За десерт ще е крем от усмивки -
все се чудех къде са се скрили!!
Ще им сложа и смях за поливка -
четвърто блюдо за гостите мили!
А във чашите аз ще налея
от кръвта си буйна и щура.
После песен за тях ще запея,
нека танцуват и с мен да пируват!
Вместо ден подир ден да ме късат,
да ме чупят и бавно изпиват...
Този пир в тяхна чест аз поръчах,
дано после остана поне жива!
© Паула Петрова All rights reserved.
Много ми хареса!!!
Поздрави за идеята!!!