Jun 4, 2007, 4:33 PM

ПИСМО ДО БОТЕВ 

  Poetry
787 0 4
В твоят дом влязох, поете.
Розата още цъфти.
Дърветата милват небето,
търсещи твойте очи.

Писалището - самотно...
Камината ти гори...
Всичко ухае на Ботев
и на свободни мечти.

А от портрета, поете,
ти ме гледаш и пак
чувствам в мен ветровете...
В кръвта ми се впиват чак...

Народа почита Ботев!
Поете, емблема си ти!
В малкото градче Калофер
твоята липса личи...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??