Dec 24, 2016, 12:03 PM

Писмо до Дядо Коледа 

  Poetry » Humour
1209 1 5

ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА

 

Дядо Коледа, любими,

мислиш ли си ти за мен?

Писмо пращам, донеси ми

някой дядо – стар ерген.

 

Омръзна ми самотата,

студ на тръпки да ме лази,

той да дойде с топлотата,

от зли сили да ме пази.

 

Щом се видя в огледало,

още хващам аз окото,

а пък пусто-опустяло

сърце младо е, клетото.

 

За любов още копнее

и внимание то иска,

да се радва и да пее,

старост да не го притиска.

 

Дядо Коледа, аз зная

много си зает сега,

но те моля и желая

изпълни и таз молба.

 

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??