Здравей, мили дядо, пиша писмо,
за да помоля тази година -
много подаръци ти приготви,
всеки по нещо нека да има.
Моля за онзи човечец с балтон,
той самичък живее в барака,
топъл нов дом да получи сега
и там да има кой да го чака.
А после това момиченце виж,
ето го тук, седи във количка.
Чудо сторú във вълшебната нощ -
скоро вече да става самичко.
Нека на всяко дете по света
греят очите с`светла надежда -
в късната вечер над топло легло
мама и тате да се навеждат.
Знам, мили дядо, ти си добър,
дарове нови готвиш грижливо.
В светлата Коледна нощ направи
всички хора да бъдат щастливи!
© Мария All rights reserved.
Весело посрещане на Новата година!