Мило дете,
ако някога си избереш да се родиш,
трябва да знаеш няколко неща:
Понякога ще те учат да обичаш хора,
които не знаят как се обича,
ще ти показват пътя, хора които са безпътни,
ще те учат на чистота тези, които не уважават чистотата в дома си,
ще видиш хора, които се смятат за родолюбци,
но са предавали родината си, ще прочетеш детски книжки от тях,
ще те учат да „виждаш“ света най-големите „слепци“,
ще те учат на щедрост скъперници, на честност - измамници,
ще си мислиш за света като за объркано място,
а за себеподобните ти като за зверове,
но ти не губи надежда, избери си да се родиш
и да промениш всичко това!
02.11.2018 г., 9,00 часа
© Таня Чардакова All rights reserved.