"Не си играйте с домашното огнище,
защото само Богарите умеят да влизат и излизат от огъня живи!"
* * *
буен, огнен, необуздан
дух мой, по степите скитник
мура зашуми
вятърко завея
песен запя ми Пирина
соколе мой, птица свещена,
болгар славен, безсмъртен...
* * *
тъпан бие в ритъм сърдечен
огън играе в очите ми дръзки
по въглени живи танцувам
нося те в душата си, Родино,
Богородице моя...
* * *
върховете на Пирин праха ми приемат
в бури, дни лоши, щастливи с теб, мой род да бъда...
© Виктор Добрин Димитров All rights reserved.