Ребро ли е? Съмнявам се. Не мога
с една едничка кост да обясня
творението искрено от Бога
наречено от нежността... жена.
Без нея, зная, няма да ме има,
чрез нея търся вярната посока.
Ще бъде моя майка и любима,
и моята съдба- живот- тревога.
Защо от нея идва огнен ритъм
и болката от любовта изгаря?
" Какво е тя? " - сега Адам аз питам
и първият в душата проговаря:
" В реброто ти не гледай, а в гръдта!
От моето сърце роди се тя... "
© Асенчо Грудев All rights reserved.