ПИТАМ
Защо сега те срещнах?
Чак сега?!
Защо живях до днес
от никой неразбрана?
За мен светът
бе болка и тъга...
Ти как ще излекуваш
живата ми рана?!
Ще напоиш ли
сухите треви,
с които е обрасъл
пътят ми самотен?
Отдавна леден
облак ме обви...
С какво ще сгрееш
всеки минал спомен?
И... питам те,
в годините напред
ще задържиш ли
мойта длан гореща?
Дали ще е последен
тоз куплет...
И... струвала ли си е
тази късна среща?!
© Теменужка Маринова All rights reserved.
тази късна среща?!"
Струвало си е и още как!
Здравей, Теменужено момиче!