"Да имаш къща, а да нямаш дом..." Д. Тонев
По-дяволите всяко скучно постоянство
и всеки лицемерен жест на чуждо тяло.
Оглеждайте се дълго в моето пиянство,
като в матирано и криво огледало.
Дано от взиране криле да ви поникнат
(в което силно се съмнявам и не греша).
В душата ми с душа ще може да надникне
единствен онзи който, на трезво сам реша!
Сега наливайте! Без мярка и без чувство.
Бохемът днес е ларж и плаща с нервни клетки...
След третата ще си говорим за изкуство,
за Музите и дългокраки братовчедки.
Разпасали колани ще ръмжите Ботев
(Венета никога не влезе в механата
По-ботевски - едни трагични патриоти -
ще ви платя дори и водката разлята...
По съмнало, когато този пир привърши
и тръгнете със скъпите си лимузини,
ще стигна някак си до празната си къща,
която не превърнах в дом по сто причини...
© Димитър Никифоров All rights reserved.