ПЛАЧА ОТ РАДОСТ
Бавно престъпват сълзите.
Тежко се носи страхът.
Дай им да пият горките,
капки от твоята плът.
Идвам с горещи желания,
нося голяма любов.
Късам по-малко страдание
и съм комай като нов.
Плача със старите песни,
диря другари за път.
Хайде, сълзите да блеснат,
зениците да изгорят.
Скърцам със зъби от радост.
В мен се раздува живот.
Пука се моята младост,
зрее големият плод.
Нека да влезем навреме,
заедно в кръчмата-дом.
Пъстри софри да поемат
стария, черния срам.
© Авитохол All rights reserved.