Плачеща върба
с уморени листа,
самотно стояща
в полето сега.
Вятър полъхва,
полюшвайки клоните,
отнасящ спомени
към далечни места.
Жаркото слънце пече
и напуква земята,
изгарящо живота
без капка вина.
Стояща изсъхнала,
без грам живинка,
забравена в полето
плачеща върба.
© Джимбо All rights reserved.