Sep 13, 2024, 2:16 PM

Платното на вътрешния свят 

  Poetry » Landscape, White poetry, Free verse
45 1 0

Да бъдеш свободен 
е да виждаш красотата,
която пулсира в тишината на света.
Забележи как облаците 
танцуват около слънцето,
в едно вечно движение,
водени от неговата светлина.
Вгледай се в малките птички,
как във въздуха летят заедно,
как споделят своя изгрев и залез,
сякаш времето е тяхно и само тяхно.
Забележи как зелените поляни
се сливат със синьото платно.

 

Рисувай на воля,
оцвети този свят с усмивки,
като художник,
който открива своето истинско платно.
Забележи себе си в този безкраен кръговрат,
намери своята мелодия в тишината.
Обичай себе си,
както обичаш природата -
с чистота, с нежност, с благодарност.

 

Предавай красота,
както цветята изпълват въздуха с надежда,
и бъди онази нежност,
която само пчелата познава.
Сияй като пълнолуние в нощта,
позволи на малките звезди
да направят мост към твоя вътрешен дом. 

 

Бъди себе си,
както всичко около теб е себе си, 
със смелостта да следваш своето сърце.
Разпръсни светлината си по своя път,
и нека любовта ти звучи
в сърцата на другите.

© Мелиса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??