Припламва в мене тиха вечерта
и сгушена на топличко, заспива.
А някъде далеч една звезда
през облаците черни ми намига.
Припламва в мене плахо вечерта.
Унася ме в просъница, когато…
Посипана във звезден прах,
усещам двете ти ръце – по мен…
Как галят хладното ми тяло.
Припламва огън, пукот на дърво
в камината на късните ни страсти.
Замислям се – дотук – какво?!
Оттук натам е само… Сладострастие.
И тихичко се сгушвам – в тебе аз,
докосвайки те с устни – цяло щастие.
Усещам мускус – твоя аромат.
И подлудяваш ме със топлите си ласки.
Прошепваш нещичко, едвам,
не те дочух… И си достатъчен,
във този късен час.
Достатъчно свенливо в мен да властваш.
Аз – примирена, и задъхана – до теб.
Сърцето ми по-учестено мери
онези мигове върховен плен.
И нищо повече, уви, не искам!
Ще замълча. И няма да ти кажа:
„Не, недей…” Когато…
и вечерта е пленница – със мен,
а аз не искам с тебе да прекъснем
една такава сляпа тишина – безумно луда.
И нахъсана от страст.
Ще бъда… Твоя пленница и аз,
а ти до мен – необратимо щастие.
© Нели All rights reserved.