Обзе ме аромат на зрели дюли,
на ябълки и круши – сочен плод.
И есента ще трябва да обрули,
жадувана реколта – благ живот.
Берачите поемаха в ръцете -
създаденото в пролетния цвят.
И молеха овошките: "берете,
това нашия дан е в този свят".
Роден от мекотата на земята,
пораснал от дъждовната вода
и слънцето със галеща позлата,
превърнало се в шепи благодат.
© Данаил Таков All rights reserved.